Blog

3 ting du skal vide som førstegangslåner

Et lån kan være en effektiv vej til nogle hurtige kontanter. Der er både fordele og ulemper, så man skal vide, hvad man går ind til først. Måske har du allerede gjort sig disse overvejelser, men vi vil alligevel komme med lidt ting, der er gode at vide som førstegangslåner.

Forskellige typer af lån

Der er mange forskellige typer af lån. Hvis du går i banken kan du for eksempel få et stort lån, som normalt går til storkøb som hus, bil, osv. Her bliver din økonomi tjekket godt igennem først, men til gengæld er det muligt at forhandle lidt om at få det bedst mulige lån – det kan dog godt tage lidt tid, inden alt er på plads.

Omvendt kan du få små og mellemstore lån på internettet. Det kendes også som kviklån eller forbrugslån, simpelthen fordi du modtager pengene med det samme. Her er det låneudbyderen der sætter alle kravene, og det er som regel svært at forhandle om renten, men til gengæld er det hurtigt og nemt. En god løsning, hvis man har brug for penge her og nu, og samtidig ved, at man er i stand til at tilbagebetale senere.

Forskellige priser på lån

Når du låner penge fra en bank eller en anden service, der specialiserer sig i lån, er det som bekendt ikke helt gratis. Man betaler for sit lån via renter. Renten er en procentdel af det lånte beløb, som du skal betale oveni, når du sender lånet tilbage. Denne rente kan både være høj og lav, og den varierer fra sted til sted, så det er smart at lave en sammenligning først. På den måde sikrer du dig den bedst mulige “pris” på dit kommende lån.

Ikke alle kan låne

De fleste banker og services har en minimumsalder for at låne. Den kan være 18 år hos nogle banker, men den kan også være helt op til 25 år hos nogle internetservices. Derfor er det altså ikke alle, der kan låne penge. Typisk vil det også blive undersøgt om du har indestående gæld andre steder, eller om du står i RKI. I så fald kan det blive svært eller i nogle tilfælde helt umuligt at låne penge hurtigt.

Dog er de fleste danskere stadig i stand til at låne penge, hvis de får brug for det. Såfremt du har brug for et hurtigt lån, kan det sagtens betale sig at få det ordnet.

Husk dog altid at læse detaljerne om det pågældende lån først – bare for at være på den sikre side.