Forskellige typer af lån

Der findes et hav af forskellige muligheder, når det kommer til lån. Men hvad er de forskellige lån egentligt, og hvilken ville være mest fordelagtig for netop dig? Denne artikel vil redegøre for henholdsvis banklån, kassekredit, realkreditlån, boliglån og kviklån. Læs videre her, for at finde ud af, hvilket lån der passer bedst til dig.

 

Banklån

Et banklån er et lån du får lavet i din bank, hvor din økonomi bliver gennemgået og din kreditværdighed bliver vurderet. Dette bliver vurderet ud fra blandt andet dine årsopgørelser og lønsedler, og derefter bliver disse grundigt gennemgået. Her bliver der altså sikret, om du er i stand til at kunne betale lånet tilbage. Du kan vælge at benytte dit banklån til næsten hvad som helst du ønsker. Så længe du bliver vurderet kreditværdig og til at være i stand til at betale lånet tilbage.

 

Kassekredit

Et kassekreditlån er en fleksibel form for lån. Denne form for lån fås i banken, og giver dig mulighed for at låne et givent beløb penge til enhver tid, hvis du har brug for ekstra penge. Den gør det muligt for dig at have et ekstra rådighedsbeløb, hvis din konto er ved at være tom. Fordelen ved denne type lån er, at banken ikke blander sig i hvad du bruger pengene på. Derfor er et kassekreditlån god at have, hvis der opstår en nødsituation, hvor man står og akut mangler penge. Dog er renten på en kassekredit er ofte højere end et almindelig banklån.

 

Kviklån

Et kviklån er et lille og hurtigt lån. Beløbet på lånet er ikke særligt stort, og ligger ofte på omkring 500-6.000 kroner. Hvis din ansøgning bliver godkendt, kan låneprocessen være rigtig kort, og virker derfor fristende for personer, som står og mangler penge hurtigt. Tilbagebetalingen på denne form for lån er også hurtig, og ses derfor ofte som en nødløsning. Derudover skal det også nævnes, at kviklån er en af de dyreste typer af lån man kan foretage sig. Derfor er det en god ide at tjekke markedet for nogle alternativer, hvis man overvejer et kviklån. Klik her, hvis du ønsker at læse mere om kviklån.

 

Boliglån

Et boliglån er et lån, som bliver foretaget i banken. Dette bliver benyttet til at finansiere et huskøb. Dog kan udbetalingen af denne form for lån også benyttes til andet. Ved dette lån tager banken pant i dit hus, og banken kan vælge at sætte det til salg, hvis det ender med du ikke kan betale dine ydelser til lånet. I og med dit hus er taget i pant af banken, har banken en sikkerhus i huset, hvilket gør, at banklånet typisk er billigere end andre former for lån. 

 

Realkreditlån

Et realkreditlån er et lån som bliver optaget i forbindelse med løb af fast ejendom, eller som lån i friværdien i dit hus. Denne friværdi er delen af husets værdi som ikke er belånt. Man kan vælge at optage et realkreditlån i sit hus til op til 80%. Ligesom ved boliglånet bliver din bolig stillet som sikkerhed for lånet.