Blog

Disse kreditkort skal du huske på ferien

Mange danskere låner i stigende grad penge online til forbrugsgoder som rejser eller elektronik. Det er surt at skulle vente flere år, før der er råd til en ferie, hvis økonomien er stram. Derfor vælger flere og flere at benytte sig af lånet som en hurtig mulighed for en mindeværdig ferie. Hvis du ikke kun vil være mæt af minder, men også have noget god mad og bruge lidt lommepenge på ferien, er det nødvendigt at pakke kreditkortet i din rejsekuffert.

Generelt er det en god idé at have flere kreditkort med. Der er nemlig forskellige beløbsgrænser på typer af kreditkort. Hvis du inden for kort tid både skal betale for hotel, billeje og guidede ture, kan du risikere, at du når beløbsgrænsen på ét af kortene. Læs med og bliv klogere på, hvilke kreditkort der er gode at pakke med i din rejsekuffert.

Visa/Dankort
Hvis dit dankort er et Visa/Dankort, kan du bruge det i udlandet. Dog skal du være opmærksom på, at nogle biludlejningsfirmaer i udlandet ikke godtager et Visa/Dankort som betalingskort. Det skyldes, at det egentlig ikke er et kreditkort, men et debetkort. Forskellen er, at pengene trækkes direkte fra et debetkort (nogle gange med nogle dages forsinkelse), mens du “låner” pengene af din kortudsteder med et kreditkort. Her trækkes pengene først senere – som regel én gang om måneden.

MasterCard
MasterCard er det mest accepterede kort i verden. Det er derfor en god idé at have med i de tilfælde, hvor du ikke kan bruge dit Visa/Dankort – for eksempel hvis du skal leje bil. MasterCard er et kreditkort i modsætning til Dankortet, som er et debetkort. Fordelen ved MasterCard er, at du typisk har en højere daglig beløbsgrænse sammenlignet med debetkort. Det har du ofte brug for på ferien, hvor udgifterne til oplevelser og transport let kan løbe op på én dag.

En anden fordel ved MasterCard er, at der ved nogle af korttyperne er inkluderet en rejseforsikring. Det er dog forskelligt fra bank til bank, så husk at tjekke op på reglerne hos din bank. Hvis du er studerende, kan du hos flere banker tilkøbe en billig rejseforsikring til dit MasterCard. Har du ikke en rejseforsikring, kan du altså tjekke op på, om du kan få en billig forsikring til dit MasterCard.

Santander Red

Hvis du rejser uden for Europas grænser, er kreditkort som Santander Red billigere end Visa og MasterCard med hensyn til valutatillæg. Med dette kreditkort betaler du omkring 1,75 % i valutatillæg. Med Visa-kort eller MasterCard ligger dette tillæg på omkring 2 % i lande uden for Europa. Desuden skal du heller ikke betale gebyr, hvis du vil hæve kontanter med denne type kreditkort i modsætning til MasterCard og Visa/Dankort.

Hvad skal du ellers huske?

Det er en god idé at opbevare dine forskellige kreditkort separat. Så står du forhåbentligt ikke helt uden kort, hvis du skulle miste det ene eller få det stjålet. Husk også altid at vælge den lokale valuta i landet, når du skal betale i butikker eller hæve penge. Du får nemlig en ringere vekselkurs, hvis du vælger at betale i danske kroner. Udover at have styr på kreditkortene, skal du selvfølgelig også have en ordentlig og robust rejsekuffert og huske dit pas.