Blog

Dette skal du vide om kviklån

Kviklån, hurtiglån, SMS-lån – kært barn har mange navne. Det er dog i bund og grund det samme, nemlig et lån du kan optage ganske nemt og hurtigt, hvis du akut står og mangler penge. Der er imidlertid nogle udfordringer ved denne type lån, og derfor kan du læse mere om dem lige her.

 

De bliver ofte meget dyrere end forventet

Det værste ved denne type lån er, at de sjældent er lige så billige, som de udgiver sig for at være. Således kan det for eksempel godt være, at der er en lav rente på et lån, men er der til gengæld en masse skjulte gebyrer på det, hjælper renten ikke meget. Derfor er det vigtigt, at du ikke udelukkende kigger på renten, når du skal optage et lån, men derimod også kigger på ÅOP, som står for årlige omkostninger i procent. I dette tal er medregnet både renter og gebyrer, og det giver dig derfor det mest nøjagtige billede af, hvad lånet i virkeligheden kommer til at koste dig.

 

De skal betales hurtigt tilbage

Det smarte ved et kviklån er, at du kan optage det på ingen tid og ofte kan få pengene samme dag, som du har fået godkendt din ansøgning. Det er jo ganske smart, hvis man akut står og mangler penge. Det betyder til gengæld også, at man typisk skal betale tilbage meget hurtigt, og det kan af og til være en udfordring. Således skal du ofte tilbagebetale de lånte penge inden for en måned eller to, og det kan være svært for en økonomi at klare. Inden du låner penge, skal du derfor nøje overveje, om det er nogle penge, du bare lige har brug for her og nu, og som du så kan betale tilbage i næste måned, eller om du generelt har brug for flere penge til at få tingene til at hænge sammen. Er det det sidste, der gælder, skal du i stedet for at låne penge tage et grundigt kig på din økonomi og finde ud af, hvordan du kan få det til at løbe rundt, uden at du behøver at optage lån, som du ikke kan betale tilbage.

 

Der er stor forskel på kviklån

Man er hurtig til at skære alle kviklån over én kam, og de ligner da også ofte hinanden. Der kan dog alligevel være stor forskel på dem, og derfor er det værd at undersøge forskellige muligheder grundigt, inden du vælger at optage et lån. Der er således nogle, der faktisk er ganske fornuftige, og hvor du ikke engang kommer til at betale voldsomt meget for lånet, men der er desværre også en del, hvor du kommer til at betale langt mere tilbage, end du har lånt. Sørg derfor for at undersøge betingelserne grundigt, inden du skriver under på en låneaftale og hav altid i baghovedet, at hvis et lån lyder for godt til at være sandt, så er det det nok også. Vil du vide mere om hurtiglån, kan du følge dette link.