Blog

Sådan kommer du godt fra start med din virksomhed

Har du en god virksomhedsidé, og drømmer du om at være selvstændig? Så er det blot om at komme i gang, og her får du derfor gode råd til, hvordan du kommer godt fra start.

 

Gennemtænk dit koncept

Inden du går i gang med at starte din virksomhed op, giver det sig selv, at du skal have gennemtænkt dit koncept ned til mindste detalje. Således skal du overveje, hvor bredt I for eksempel skal favne, og naturligvis om der overhovedet er nogen fremtid i sådan en virksomhed, som du har i tankerne, eller om der skal justeres lidt på konceptet. Vil du være sikker på, at dit koncept står knivskarpt, kan det derfor være en god idé at snakke med andre iværksættere, som kan give dig gode råd og inputs. Det kan du eksempelvis gøre til forskellige workshops, hvor der er mulighed for at idéudveksle og på den måde få nye øjne på projektet. Det kan i hvert fald være virkelig godt at få nogen udefra til at vurdere konceptet, da en sådan person kan være fuldkommen objektiv.

 

Læg et realistisk budget

Det er umuligt at starte en virksomhed op uden at investere nogle penge i det, og netop derfor skal du også gerne være sikker på dit koncept, inden du går i gang. For ikke at komme til at bruge unødvendigt mange penge på det, er det en god idé at lægge et budget og være meget realistisk med hensyn til, hvad tingene kommer til at koste. Der er altid en masse uforudsete udgifter, og hvis budgettet så er virkelig presset i forvejen, kommer en enkelt lille udgift nemt til at ødelægge det hele. Sørg derfor for at have rigeligt med penge, når du går i gang, og læg et budget, der faktisk giver mening. I forbindelse med dette skal du så også overveje, hvor det er, du vil prioritere dine penge. Er det for eksempel vigtigt for dig at have et stort kontor lige midt i centrum, eller vil du hellere bruge lidt færre penge på husleje, og så kunne bruge en større sum på promovering i stedet? Det er sådanne overvejelser, du skal gøre dig.

 

Find dig et godt team

Kan du ikke stå for det hele selv, og har du derfor brug for at hyre nogen til at hjælpe dig med virksomheden, er det alfa og omega, at du får et godt team fra starten af. Det nytter for eksempel ikke noget at tage din bedste ven med i foretagendet, hvis han eller hun i virkeligheden ikke kan bidrage med noget relevant, og når det gælder din virksomhed og dine penge, er det helt i orden at være kræsen. En mulighed kan også være at få et rekrutteringsselskab til at hjælpe med at finde de helt rette folk til opgaven. Det kan Ballisager for eksempel hjælpe med, og på den måde kan du være sikker på, at du får stablet et godt og solidt team på benene fra starten af, og så er der langt større chancer for at lykkes.