Blog

Hvordan låner man penge i weekenden?

Udenfor bankens åbningstid kan det være svært at komme til at låne penge. De fleste banker har nemlig stadig kun åbent i hverdage, og indenfor almindelig arbejdstid.

Men som forbruger kan du på alle døgnets 24 timer opleve at have brug for at låne penge. Det kunne eksempelvis være at fryseren stoppede med at virke midt om sommeren, eller at vaskemaskinen pludselig stod af.

Eksempelvis vil det ikke være svært, at forestille sig et scenarie, hvor det er weekend eller helligdag, og vaskemaskinen mener at den har vasket sin sidste vask. Har man i sådan en situation ikke en økonomisk buffer, så kan det pludselig blive meget besværligt at få vasket ungernes tøj.

Og da man er udenfor bankens åbningstid, så kan det være meget besværligt at få hjælp der. Dog er der hjælp at hente andre steder end i banken.

Muligheder for at låne i weekender og helligdage

Du har indtil flere forskellige muligheder for at låne penge i weekenden.

Eksempelvis kan du tage et af de mange online lån som kan findes på nettet. Det er dog kun nogle bestemte af disse som udbetales i weekender. Disse lån går også under navne som weekend lån.

Hvis du overvejer at tage et lån i weekenden, så bør du dog være opmærksom på at disse lån typisk har en ret høj rente og ÅOP. Så her skal du være helt sikker på at du har råderum i din økonomi til hurtigt at få pengene tilbagebetalt.

I stedet for at tage et weekend lån, så kan det være en endnu bedre idé, at spørge familie og venner om hjælp. Typisk vil de fleste have nogen i deres netværk som gerne vil hjælpe. Her er det dog god skik enten at give lidt renter for gestussen eller måske endda en god flaske vin.

Derfor kan du låne i weekenden

Selvom Folketinget d. 26. maj 2016 vedtog en lov 48 timers betænkningstid for visse låntyper med en løbetid på under 3 måneder, så er det stadig muligt at låne i weekender og på helligdage selv samme dag.

Dette kan man måske undre sig længe over, men det skyldes at de private låneselskaber begyndte at gå over til de såkaldte kassekreditter. Her får du nemlig ikke et decideret lån. I stedet får du adgang til en afgrænset ”kasse” af penge, hvor du så kan trække ”kredit” fra. Så tager du et lån online i weekenden, så er det altså typisk en kassekredit du får udbetalt fra.

Overvej om du kan vente

Før du vælger at tage et lån en lørdag aften, så overvej først om du måske vil kunne vente til om mandagen med at låne. Mange tager nemlig hovedkulds et lån når de føler et behov for det. Men tænker du kreativt, så kan det jo også være at du vil kunne undvære det.

Vigtigst af alt er dog at du er sikker på at du har råd, før du begynder at låne – også selvom det er belejligt for dig som forbruger at kunne låne i weekender og på helligdage.