Blog

Hvordan fungerer Bitcoins?

Bitcoins er en ny kryptovaluta, der har udviklet sig utroligt meget i løbet af de seneste år, og der er også kommet utroligt meget fokus på den både fra de private borgere, men også fra skats side. Og med god grund. Der bliver nemlig handlet på livet løb med Bitcoins, og der er utroligt mange, der har tjent en stor sum penge på den nye valuta.

Dog er der også rigtigt mange, der ikke helt ved, hvad Bitcoins er endnu, fordi det er en smule kryptisk, og de har måske heller ikke brugt tiden på at sætte sig ind i det. Der er desuden utroligt mange forskellige informationer og hjemmesider, der hellere end gerne vil fortælle dig alt, hvad de ved, hvilket er superpositivt, men det gør også det hele en smule uoverskueligt.

Læs mere om Bitcoins lige her, hvis du gerne vil vide endnu mere om den nye kryptovaluta, eller se her nedenfor for at blive klogere på det helt basale.

Hvad er Bitcoin?

De fleste af os er godt med på, at bitcoins er en digital valuta, der kan bruges som betalingsmiddel, men faktisk kan det også bruges til at opbevare værdi på en måde, der bedst kan sammenlignes med aktier og investeringer.

Valutaen er skabt igennem internettet, hvilket har været den primære grund til, at mange ikke har troet på det til at begynde med. Det er desuden heller ikke ejet af en bestemt organisation, hvilket kun gør det endnu mere fluffy.

Derfor adskiller bitcoin sig fra penge

Der er flere aspekter, der gør, at bitcoin adskiller sig fra penge, men der er primært ét, der kan bruges til at markere den tydelige forskel. Bitcoin har nemlig ikke en fast værdi på samme måde som penge har. Til trods for inflation, så har penge nemlig en værdi, der ikke ændrer sig fra den ene dag til den anden.

Prisen på bitcoins er derimod fastsat af udbud og efterspørgsel, hvorfor du nærmere kan sammenligne det med aktier.

Sådan anskaffer du bitcoins

At anskaffe bitcoins er lidt specielt, men hvis det skal forklares simpelt, så købes de hos en børs. Dog kan du først købe bitcoins, når det er blevet godkendt af de såkaldte ”minere”, der godkender og afviser betalinger i kæden. Dette er klart den nemmeste måde at anskaffe bitcoins.

En anden måde er ved at finde dem via softwareprogrammer. Her kan du via gentagne matematiske forsøg finde og dermed tjene bitcoins. Denne metode virker kun for dig, der har styr på det, og det er vigtigt at vurdere, om du tjener mere end du bruger i elektricitet, inden du vælger denne metode – det er nemlig sjældent tilfældet.

Opbevaring af bitcoins

Opbevaringen af bitcoins er også en smule mere kompliceret. Her er det nemlig dit helt eget ansvar at finde en børs, hvor du ikke bliver snydt; du har ikke den samme garanti som du for eksempel har i en bank.

Hvis du ikke er interesseret i det, så kan du også opbevare dem på din computer eller mobile enhed, men det anbefales kun at gøre dette i små mængder.

Du kan sammenligne det med, at du har størstedelen af dine penge i banken og dermed størstedelen af dine bitcoins i børsen, mens du har værdi til hverdagsbehov i lommen og på computeren.