Blog

Låneudtryk du skal kende, før du optager lån

Debitorrente, ÅOP, løbetid og så videre. Alle begreber du skal kende betydningen af, hvis du skal ud at låne penge i den nærmeste fremtid. Så hvis du er bare den mindste smule i tvivl om nogle af disse udtryks fulde betydning, så bør du læse med her, hvor vi redegør for nogle af de vigtigste begreber.

Denne artikel er skrevet sammen med Lendon.dk, der for eksempel udbyder kviklån og online kassekredit med gode fordele. Når du er færdig med denne artikel, vil du – med din nye viden – kunne klikke dig ind og finde frem til det bedste lån for dig.

ÅOP

Nu skal du være særlig opmærksom. For ÅOP eller Årlige Omkostninger i Procent er muligvis det vigtigste begreb, som du skal kende til, når du springer ud i låneverdenen.

Dette begreb dækker over alle omkostninger, gebyrer og så videre, der er forbundet med det lån, som du kigger på. Her kan ingen skjulte gebyrer komme forbi og snyde dig, da ALT er inkluderet i ÅOP.

Derfor er ÅOP også den bedste måde for dig at sammenligne ét lån med et andet. Så hvis du er i tvivl om, hvilket lån der er billigst for dig, så bare se efter den laveste ÅOP og så har du svaret.

Lån kan være svære at gennemskue, og derfor er det rart med en betegnelse som denne, der kan hjælpe dig med at gennemskue diverse muligheder.

Alle udbydere oplyser ÅOP, da de skal af juridiske årsager.

Løbetid

Løbetid dækker over den mængde tid (antal måneder eller dage), som du har til at betale alle pengene samt gebyrer tilbage.

Løbetiden vil have stor betydning for blandt andet den månedlige ydelse, som du skal betale til din låneudbyder. Det siger også sig selv: Hvis du skal betale 10.000 kroner tilbage, så er den månedlige ydelse lavere, hvis du har flere måneder at løbe på.

Debitorrente

Denne sats afspejler dit låns årlige rente inklusiv renters rente. Denne rente vil typisk være fast og ændres ikke efter størrelsen på dit lånebeløb eller løbetiden.

Derfor kan du som sådan ikke benytte debitorrenten til at sammenligne lån, men den kan stadig være fin at tage med i sine overvejelser, når du sidder online og skal tjekke dine forskellige muligheder.

Det var nogle af de vigtige begreber, som du bør kende til. Husk altid at forsøge dig frem med forskellige længder løbetid og beløbsstørrelser og se, hvad der giver dig de største fordele.

For eksempel kan du låne op til 4.000 kroner rentefrit hos Lendon.dk som ny kunde. Det er en smart måde at teste en bestemt udbyder og se om du er tilfreds – så kan du altid låne mere senere hen.