Blog

Bliv klar til livets store ting

Når man bliver voksen, er der desværre ofte ting man skal låne penge ting. Og der er nogle helt bestemte ting som de fleste voksne skal låne penge til såsom hus. Bliv klogere på basale låner ’’filosofi’’ og få gode råd til boligkøb og videre uddannelse.

LÅN!

Vores dejlige kapitalistiske verdenssamfund ville i dag ikke kunne fungere uden lån. Uden lån, ville alt stå stille, og der ville kun blive bygget og udviklet rigtig lidt. Dette skyldes at langt det meste af vores samfund er bygget op omkring lån. Du ville højst sandsynligt ikke kunne bo der hvor du bor nu, uden at der var nogen der på et eller andet tidspunkt havde taget et lån, og på samme måde er det tæt på 100 procent der låner penge til at købe bolig. Så ja, uden lån, ville vores verden bryde sammen. Så hvordan kan det være du bare kan låne? Det er lån med sikkerhed. Helt basalt er der aldrig nogen låne udbyder der ikke tager stilling til sikkerheden af lånet. Det er hele grundlaget for at du kan låne pengene. Og jo mere sikkerhed du kan give, jo større chance er der for at du får lov til at få et lån, men det er også sikkerheden der får udgifterne til lånet til at stige eller falde. Altså bliver det meget dyre, jo usikre det er for udbyderen at låne dig pengene. Hvis du f.eks. låner til fast ejendom, som er noget af det mest sikre du kan investere i, vil låne udbyderen tage sikkerhed i selve boligen, altså hvis du ikke kan betale, tager de boligen!      

Når du skal vælge din bolig

Når du så skal vælge den bolig du gerne vil flytte ind i, er det vigtig at have styr på ejendomsmægler spillet, hvis man kan kalde det det. Som ung har vi en tiltro og generel tillid, som, hvis man var lidt kynisk, kunne kalde for en naiv tilgang til flere ting. Det ses specielt i en undersøgelse der blev lavet i 2019, der viste at der ikke var specielt mange unge som vidste at ejendomsmægleren ikke er upartisk! Ejendomsmægleren er altid på sælgeren side. Selv samme undersøgelse fandt også at unge mellem 18 til 35 ikke læste det med småt! Og det er ikke særlig smart når man laver en million investering! Så er det mindste da at gå en aftale igennem… Det næste du skal vide er at ejendomsmæglere generelt koster mange penge! Det er derfor afgørende ikke at hoppe på den første og den bedste. En billig ejendomsmægler kan være svær at finde, men de findes dog.

Det store skridt op ad karrierestigen!

Med den konstante og rivende udvikling der foregår indenfor ALLE brancher, er det næsten dumt at tro, at du kan gå hele din karriere igennem, uden at du på et eller andet tidspunkt enten tager et kursus eller en tillægsuddannelse. Med den digitale teknologi der konstant siver ind i stadig flere brancher, er det klart at den gamle dinosaur skal på skolebænken. Derfor har der været en stor stigning af udbudte uddannelse til voksne. Specielt MBA, og executive MBA er ekstremt populær, da den giver dig redskaberne til at kunne påtage dig en leder rolle i mange virksomheder. Og da du jo desværre ofte netop er blevet en del ældre, er det ikke noget regeringen betaler for. Prisen variere meget, og kan være alt mellem 150.000 til 600.000 for et år. Det er derfor der er mange virksomheder der betaler for deres medarbejdere, så de kan komme tilbage og påtage sig det ekstra ansvar.