Blog

Boliglån: Sådan kommer du godt fra start i din nye bolig

De færreste har tre millioner kroner på bankkontoen til at købe en bolig kontant. Sådan er det bare. Heldigvis for de fleste kan man gå i banken og låne penge, så ens boligdrømme alligevel kan blive opfyldt. Når man låner penge til sin drømmebolig, er det starten på et nyt kapitel i ens liv: En ny bolig betyder i mange tilfælde en ny by, nabolag eller ligefrem landsdel. Så boligkøb er virkelig starten på et nyt kapitel i livet.

Som du sikkert er klar over, kan forandring være hårdt nogle gange. Derfor får du her nogle gode råd til, hvordan du kommer bedst fra start i din nye bolig.

Hav din hjemstavn med i din nye bolig

Er der noget, der minder dig om dit gamle hjem, nabolag, område eller by? Du kan tage det velkendte med og gøre det til en del af indretningen i dit nye hjem. Når du gør dette, bliver det nemt for dig at føle dig tilpas i dit nye hjem, fordi det minder dig om noget velkendt.

Det behøves ikke at være de helt store ting: Er du for eksempel fra et område, der er kendt for dets lækre salt, lakrids eller designikoner? Så kan du nemt anskaffe dig noget fra din hjemegn, som du kan gøre til en integreret del af din nye bolig.

Indret med velkendte minder

Har du lyst til at tage gode minder med dig fra dit forrige område, eller vil du gerne mindes gode oplevelser i din nye bolig? Selvom du måske ikke har nogle af dine egne billeder at klistre på væggene, betyder det ikke, at du ikke kan indrette med flotte billeder, der minder dig om gode tider.

Du kan finde plakater online og posters online, som minder dig om gode tider. Brug for eksempel søgefunktionen på din plakatforhandlers hjemmeside, og find frem til plakater, som vækker minder hos dig.

Plakater og posters er virkelig en god måde at få noget velkendt og elsket med ind i sit nye hjem, så overgangen mellem sit nye og gamle hjem bliver så let og smertefri som overhovedet muligt.

Lad boligindretningen minde om den i din gamle bolig

I stedet for at lave helt om på den måde din bolig er indrettet i forhold til den bolig, du fraflytter, kan du gøre boligindretningen ens nok til at det skaber minder om det gamle hjem. Hvad enten det er den samme farve på væggene, at sofaerne står ens i forhold til hinanden, eller hvordan pyntevaserne er arrangeret i vindueskarmen, kan en sådan indretning virkelig gøre underværker for den eventuelle hjemve, der nemt kan opstå ved sådan en flytning.

Sørg derfor for, at din nye indretning er genkendelig nok i forhold til den gamle – men glem ikke, at forandring fryder, og at du sagtens kan gøre noget nyt i din nye bolig. For eksempel kunne du udskifte dine plakater eller posters på væggene? Sådan en lille ting kan virkelig gøre underværker i en boligindretning!