Blog

Brug en køberrådgiver og spar penge på dit boligkøb

Bor du til leje, og er du træt af hver måned at kaste dine hårdt tjente penge ned i et sort hul? Så kan det være, at det er på tide, at du investerer dine penge i din helt egen bolig. Men en ejendom – hvad enten der er tale om et hus eller en andelslejlighed – koster mange penge, og købsprocessen kan være forvirrende og svær at finde rundt i.

For mange kan eget hus eller lejlighed dog være den helt rigtige løsning, og derfor opvejer fordelene ved boligkøb ulemperne. Hertil kommer også, at det nu er muligt at få hjælp af rådgiverne, som udelukkende varetager køberens interesser. Denne type rådgiver kaldes for en køberrådgiver og er mere eller mindre modparten til boligsælgerens ejendomsmægler.

En køberrådgivers hjælp koster et par tusinde og kan variere, alt efter hvor meget hjælp du skal bruge. Disse penge er dog givet godt ud, for rådgiveren kan hjælpe dig med at forhandle med ejendomsmægler og boligsælger og dermed skaffe dig nedslag i prisen. Der er mange andre fordele ved at benytte dig af en køberrådgiver, og dem kan du læse mere om neden for.

En tryg købsproces fra start til slut

Køberrådgiverens fornemste opgave er at vejlede og rådgive dig i den til tider svære proces, som kaldes boligkøb. Han eller hendes opgave er at sikre, at du får din drømmebolig til de bedste betingelser og vilkår. Men det er ikke kun i købets afsluttende faser, at rådgiveren kan hjælpe dig. Når du beslutter dig for at bruge mange penge på at købe bolig, er det vigtigt, at du er 100 procent klar over, hvilken type bolig du skal lede efter.

Medmindre man er født med en sølvske i munden, så er et hus- eller lejlighedskøb et kæmpestort skridt for mange. Når der er så mange penge på spil, er der ikke plads til fejl. Her kan køberrådgiveren hjælpe dig med at afdække, hvilke ønsker og behov du har til din kommende bolig. Boligen skal stemme overens med dine fremtidsdrømme, så du og din familie får en bolig, som I bliver glade for i mange år frem.

Når du har fået styr på, hvilken bolig det er, at du skal have, går jagten i gang. Nu skal du ud og kigge på boliger og besøge potentielle muligheder, når der er åbent hus. Her kan køberrådgiveren også hjælpe dig ved at besøge de boliger, du har kig på. Dermed får du en professionel rådgivers øjne på sagen, og vedkommende kan hjælpe dig med at finde mulige fejl og mangler i boligen, som du som lægmand umiddelbart ikke ville lægge mærke til.

Efter drømmehuset eller drømmelejligheden er blevet fundet, skal du til at forhandle med sælger og ejendomsmægler. Her vil køberrådgiveren klæde dig på til forhandlingerne, så du ved, hvilke snore du skal trække i under forløbet. Føler du dig ikke rustet til selv at varetage forhandlingerne, kan du faktisk overlade denne del til køberrådgiveren, som så vil forhandle på dine vegne. Mangler vælger denne løsning for at få mest ud af forhandlingen.

Yderligere hjælp er også en mulighed

Har du brug for mere hjælp, selv efter købsaftalen er kommet i hus, er dette som oftest også muligt. Langt de fleste køberrådgivere er ansat i konsulenthuse med speciale i boligrådgivning. Derfor kan du som regel også få hjælp til det efterfølgende arbejde af erfarne og professionelle boligkyndige. Det kan for eksempel være, at du mangler hjælp til at finde en god finansieringsløsning, eller at du gerne vil have en boligadvokat til at kigge dine dokumenter igennem for at være på den sikre side. Få hjælp af en køberrådgiver her.