Blog

Hvad er en kassekredit?

Er du stødt på begrebet ”kassekredit” i din søgning efter et lån? Er du i tvivl om, hvad en kassekredit egentlig er, og hvad fordelene og ulemperne ved en sådan er? Så læs med her, hvor vi stiller skarpt på netop kassekreditten.

En kassekredit er en fleksibel låntype

Har du brug for at låne penge, men er du ikke helt sikker på, hvor stort et beløb du har behov for? Så kan det være værd at overveje at optage en kassekredit. En kassekredit er nemlig en utrolig fleksibel låntype, og derfor kan den give mening at optage, hvis man ikke ved, om man har brug for at låne eksempelvis 10.000 eller 12.000 kroner.

En kassekredit fungerer, ved at du så at sige bliver ”tildelt” en vis sum penge. Dem kan du derefter bruge af, som du lyster. Lad os sige, at du får en kassekredit på 25.000 kroner. Du kan nu bruge op til 25.000 kroner af denne ”pulje”, men du kan også nøjes med at bruge de 23.000 af dem. Skal du eksempelvis renovere huset derhjemme og, du ikke er helt sikker på, hvor meget tømrer, murer -og malerarbejdet kommer til at koste, kan en kassekredit derfor være en lånemulighed, der er værd at kigge nærmere på.

Fordele ved en kassekredit

En af de helt store fordele ved en kassekredit er netop, at det er et meget fleksibelt lån. Derfor er en kassekredit perfekt, hvis man ikke er helt sikker på, hvor meget man har brug for at låne. Fortsætter vi med renoveringseksemplet, kan du på den måde låne lidt mere, end du forventer at komme til at bruge, og dermed er der råd til uforudsete udgifter. Låner du lige akkurat det, du har budgetteret med, kan du risikere, at du bliver nødt til at optage endnu et lån, hvis det pludselig viser sig, at der er brug for nye vinduer i huset – som du f.eks. kan finde her: https://finn-vesterholm.dk/.

Når du vælger at optage en kassekredit, betaler du kun renter af den andel af din ”pulje”, som du rent faktisk bruger. Det er endnu en af de helt store fordele ved netop denne type lån.

Hvilke ulemper er der så ved en kassekredit?

Den største ulempe ved en kassekredit er, at man kan risikere at komme til at bruge flere penge, end man har reelt set har brug for. Har man optaget en kassekredit på de føromtalte 25.000 kroner, kan man hurtigt komme til at bruge 25.000 kroner, selvom det måske i virkeligheden ikke er nødvendigt. Det kræver altså en vis rygrad at administrere en kassekredit, for som bekendt har penge det med hurtigt at få ben at gå på, og når først de er tilgængelige, skal man derfor sørge for kun at bruge den sum, der er nødvendig.

Vil du optage en kassekredit, gør du derfor klogt i at begrænse dig og ikke låne mere, end du ved, at du har brug for. Ligeledes er det naturligvis fornuftigt at gøre op med sig selv, om man er i stand til kun at bruge den del af puljen, som man reelt set har brug for.