Blog

Sikkert og fornuftigt lån

Der kan være mange gode grunde til, at folk beslutter sig for at tage et lån i banken.

Det kan b.la. være når huset skal renoveres, eller bilen er brændt sammen. Men det kan også være ved en enkel mørk måned, også kan man have brug for lidt ekstra på budgettet.

Vælger man at man skal bruge et lån, så er det meget ofte bankerne man søger til. Når man tager et banklån, er det dog vigtigt man for læst alt igennem, også det med småt.

Valg af bank

Har du allerede besluttet dig for, at det kan være nødvendigt med et lån, så kan du med fordel vurdere hvilken bank man skal optage lånet hos.

Det er i mange tilfælde ikke ens primære bank som giver det bedste lån. Det er derfor vigtigt man undersøger flere steder og undersøger hvilke vilkår de kan stille for dig.

Hvis man vælger at optage kvik lån, er der ofte en markant højere rente end ved f.eks. bolig lån. Der er til gengæld markant kortere ventetid. Hvis du allerede er klar til at optage det optimale lån, så ansøg om lån her.

Virksomheder kan også drage fordel ved lån

Virksomheder kan også ofte få brug for at optage et mindre lån.

Mindre virksomheder kan ved f.eks. en dårlig måned, med fordel optage et kort lån for, at kunne udbetale lønninger.

Men også hvis de har brug for, at opgradere systemerne, det kan bl.a. være et nyt Microsoft Dynamics 365 system.

Dynamics 365 er et ERP system lavet for at skabet overblik over indkøb og salg. Programmet holder også styr på lønninger og meget mere, det vil sige man kan spare en del penge i form af mindre betalt arbejdskraft. Derfor er der flere virksomheder der optager mindre lån for at få implementeret ERP systemer.

Tallene man skal se efter

Inden man optager et lån, kan man på bankens hjemmeside se hvilke vilkår banken som udgangspunktet kan stille.

Det er derfor vigtigt man undersøger de forskellige banker og undersøger hvad de hver i sær kan klare i forhold til de bedste vilkår.

Vi har derfor opsat en liste af de forskellige ting man skal tage højde for når man skal optage et lån.

Samlet kreditbeløb

Det samlede kreditbeløb er det antal kroner du gerne vil låne af banken. Det er altså ikke beløbet du får til disposition, men altså ved de fleste tilfælde uden oprettelsesomkostninger.

Løbetid

Løbetiden er det antal måneder du har valgt at sprede dit lån ud over.