Blog

Spar penge på det rigtige billån – sådan gør du

Der er rigtig mange penge at spare, når du skal låne penge til din nye bil! Faktisk kan du spare flere tusind kroner på den endelige pris, hvis du vælger din låneudbyder med omhu.

Skal du gå i banken, låne på nettet eller skal du tage imod det tilbud din forhandler har til dig, når du er ude og købe en ny bil? Der er så mange muligheder og det kan ende med at koste dig dyrt, hvis ikke du sætter dig ind i, hvad det er du skriver under på. Her kan du løse lidt om, hvad du skal være opmærksom på.

Vælg den rigtige udbyder

Når du skal vælge en udbyder er det alfa og omega, at du føler dig tryg og har helt styr på, hvad det er du skriver under på. Du skal med andre ord være sikker på, hvad der står i din lånekontrakt, så du ikke ender med at stå i en ubehagelig situation og skulle betale penge du ikke har lagt ind i budgettet.

Den bedste måde at sikre dig mod det på er, at sørge for altid at læse alle papirer grundigt igennem og få stillet alle de spørgsmål du måtte have inden du skriver under. Gør du det, kan der ikke dukke uventede udgifter og gebyrer op siden hen.

Vælg derfor en udbyder, der har styr på netop billån og som har muligheden for at svare på dine spørgsmål inden du skal godkende lånetilbuddet.

Rigtig mange er tiltrukket af de hurtigt og lette lån på nettet og det kan også være en god løsning i mange tilfælde, men til store og specifikke investeringer som hus, båd eller bil vil det i lagt de fleste tilfælde være både dyrere og mere usikkert end lån hos en bank, der kan rådgive og tilpasse dit lån.

Tænk over løbetiden

En af de ting, der kan være let at blive fristet af, er den lange løbetid. Jo længere dit lån løber, des mindre skal du betale hver måned – det er bare ikke altid en fordel!

Køber du for eksempel en brugt bil, vil dens levetid muligvis ikke være så lang og en løbetid på 10 eller 15 år er derfor ikke at foretrække til trods for de lave afdrag. Det vil i mange tilfælde nemlig betyde, at du skal fortsætte med at betale af på den gamle bil, mens du også afdrager på en ny.

Vælger du derfor at låne hos en bank, der har erfaring med billån, kan du få både vejledning bygget på din økonomi, men også ud fra erfaring med lån til biler i samme klasse som den du drømmer om. 

For rigtig mange er investeringen i en bil en stor og vigtig ting, både fordi det er noget vi binder os til i lang tid, men også fordi en bil spiller en stor og vigtig rolle i hverdagen.

Det rigtige lån giver dig i sidste ende større tryghed og sørger for, at du får en løsning, der er tilpasset netop dig og dine omstændigheder.