Blog

Hvornår er det klogt at tage et studielån til fodbold tv?

For rigtig mange studerende er det et virkelig svært valg, om de skal tage et studielån eller ej. Renten er stort set ikke-eksisterende, og det gør det selvfølgelig til en oplagt måde at låne pengene på. Det betyder dog ikke, at det altid er en god idé. Denne blog kigger på gode og dårlige grunde til at tage et studielån.

Det kunne være, at du føler, din studietid er den allervigtigste at nyde, og derfor skal du have et stort fodbold tv hjemme på værelset. Derfor har du brug for at tage et mindre studielån, så du kan få råd til den slags. Det er ikke nødvendigvis en dårlig idé, men du bør tænke over, hvornår og hvorfor, du har brug for et lån.

Når du virkelig mangler penge

Hvis du bare står i en situation, hvor du ikke har råd til dit liv, og det ikke er fordi, du bare øser om dig med penge, så er det måske et godt tidspunkt med et lån. Der kan klart være en idé i at tage et studielån, hvis økonomien virkelig er stram, fordi det netop giver dig mulighed for at fokusere mere på dine studier. Klarer du dem godt, finder du garanteret et job, når du er færdig, og det er ikke et problem at betale dit lån tilbage over tid.

Det kan også give dig noget frihed til at leve dit liv, at du har lidt ekstra på lommen hver måned. Det behøver måske ikke gå til kaffeture alt sammen, men det er rart at vide, at hver eneste krone ikke nødvendigvis skal vendes og drejes fem gange, før den bruges. Er man studerende, er det naturligt, at man har nogle begrænsninger i økonomien. Derfor er det da selvfølgelig forsøget værd, hvis man kan gøre det hele lidt nemmere og mindre stramt med et lån.

 

Fremfor at arbejde

Hvis du bare vil have et lån, fordi du ikke gider arbejde, skal du gøre op med dig selv, hvad dine intentioner er. Hvis det handler om, at du vil kunne fokusere 100 procent på dine studier, kan det selvfølgelig være en god idé. Men hvis det udelukkende handler om, at du bare ikke gider stå op om morgenen, så er det måske ikke den rigtige ting at gøre.

I nogle brancher er det svært at få relevante studiejobs, og her vil man måske bare gerne gøre det endnu bedre på selve studiet. Der er det oplagt at tage et lån, hvis man ikke vil arbejde med noget, som ikke har studierelevans.

 

Når du vil have en opsparing

Nogen vælger også at tage et studielån udelukkende for at smide pengene ind på deres opsparing. Og faktisk er det slet ikke så tosset, som det lyder. Det er her, du kan få den billigste rente overhovedet, og hvis du eksempelvis gerne vil have penge til et indskud i en ny lejlighed, når du er færdig, så er der rigtig meget idé i at bruge studielånet på den måde.