Blog

Få dine drømme opfyldt med et privatlån

Dette indhold er sponsoreret.

En del af at være menneske er at have drømme for livet og fremtiden. Og det er ikke altid, at vi har pengene til at føre dem ud I livet med det samme. I den situation kan et privatlån være løsningen.

Hvad er et privatlån?

Et privatlån er et lån til private uden, at der skal stilles sikkerhed. Det vil sige, at du får penge på lommen med det samme, uden at du behøver at eje f.eks. en bil, lejlighed eller hus. Som regel betyder det også, at stiftelsesomkostningerne er lave. Når du optager et privatlån, som er uden sikkerhed, så er renterne typisk også højere. Men alle renter ligger lavt pt. Renten er prisen for at låne penge. Herudover skal du være opmærksom på eventuelle stiftelses- og indfrielsesomkostninger.

Hvad kan du bruge dit privatlån til?

Det bestemmer du helt selv. Der er ingen krav fra udlåners side til, hvad privatlånet skal gå til, når du ikke skal stille sikkerhed.

Hvor meget skal jeg afbetale på mit privatlån?

Det er der ikke noget entydigt svar på. For det første: Er du mest interesseret i den samlede omkostning på dit privatlån, eller vil du vide, hvor meget du betaler af på privatlånet om måneden? Begge dele er blandt andet afhængigt af lånets løbetid. Altså hvor lang tid, det vil tage dig at betale dit privatlån ud. Jo kortere løbetid, jo større bliver afbetalingen på privatlånet pr måned. Til gengæld bliver den samlede omkostning lavere. Fordi du betaler renter i kortere tid.

Overblik og låneberegner

Den bedste måde at få at overblik over mulighederne for privatlån er at benytte en låneberegner, som du kan finde på nettet. Med sådan en kan du selv skrue på kriterier som løbetid og rente for at se, hvad det betyder i kroner og øre for dig og dit privatlån.

Hvornår udbetales privatlånet?

Det kommer helt an på, hvor du optager lånet. Men oftest kan det ske i løbet af få dage, fra långiver har modtaget din låneansøgning.

Hvor stort er et privatlån?

Det kommer an dine ønsker, hvem låneudbyderen er og hvor sund din økonomi er. Det er forskelligt hvilke dokumenter en låneudbyder vil se, men de fleste vil gerne se skatteoplysninger og bevis på indtægt. Det er derfor altid en god idé at samle disse eller finde dit NemID frem. Som tommelfingerregel, skal du vise flere dokumenter, jo mere du ønsker at låne.