Blog

Fik du nej i banken?

Efter finanskrisen for snart mange år siden, er det blevet meget svært at låne penge i banken. Selv en kassekredit kan det være mere end almindeligt svært at blive godkendt til, og mange går forgæves. Hvis du også har fået nej til at låne penge i banken, så læs med her og få gode råd til, hvad du så kan gøre.

Det er ærgerligt at få nej, hvis man gerne ville låne til en ferie, en ombygning af huset eller måske en ny bil. Her kan det være en mulighed at søge efter lån andre steder, men der er altså også andre ting, man kan gøre.

Tjen penge på aktier

Hvis økonomien knirker og man ønsker at få en bedre økonomisk situation, kan det være en mulighed at begynde at investere i aktier. Inden man går i gang, kan man læse om emnet på aktieskole.com og mange andre steder for på denne måde at være rustet til at kunne få succes med sine handler.

Her vil nogle sige, at hvis man ikke har nogle penge, kan man heller ikke købe aktier, og det kan der være noget om, men hvis man kan skære ned på noget andet og frigive bare et lille beløb, kan man komme i gang. Hvis man derefter spiller sine kort rigtigt og handler fornuftigt, kan der være gode muligheder for at skabe sig et godt afkast, som hen over en årrække kan blive til mange penge.

Find en anden vej

Hvis man ikke har mod på at kaste sig ud i aktiehandel, kan man overveje, om man der findes en anden vej rundt, så man kan få råd til det, man gerne ville. Var man eksempelvis interesseret i at låne for at kunne tage på ferie med sine børn, kan man se på, om man kan holde ferien på en billigere måde end først planlagt. I stedet for en dyr ferie sydpå kan man måske låne et sommerhus eller tage på kør-selvferie i Danmark.

Hvis det lån, du ikke kunne få, drejede sig om udgiften til at få lagt nye fliser i indkørslen, kan du overveje, om du selv kan gøre det og på den måde spare mange penge på håndværkere. Hvis du er heldig, kan du endda købe stenene brugt og spare endnu mere.

Har du guld i gemmerne?

Der er altså flere måder, man kan gribe det an på, hvis man har brug for at skaffe penge, og en tredje mulighed kan være at se på, om man har noget, der kan sælges. Mange mennesker har mange ting liggende, de ikke længere bruger og som de kan sælge og få penge for. Gå derfor på opdagelse i dit pulterrum og se, hvad du har.

Næsten alt kan sælges, og mange ønsker eksempelvis ikke at købe et par helt nye skistøvler, som kan være meget dyre. Hvis du har et par stående, er der derfor gode muligheder for at nogen vil købe dem, og du får penge i kassen. Det samme gælder med ski, golfudstyr, mountainbikes, kufferter, strikkemaskiner, foodprocessorer og meget andet, som du med fordel kan komme af med og samtidig få penge for.