Blog

Kan jeg finde billige lån andre steder end i banken?

Låner du penge, så ønsker du – med garanti – at låne penge til den bedst mulige pris. Derfor er der også mange, der fortrinsvis ansøger om banklån. Bankerne er oftest villige til at give længere løbetid, en bedre rente og mindre låneomkostninger end de onlinebaserede långivere – men de godkender langt fra alle.

Derfor er der heller ikke nogen garanti for, at du kan få lov til at låne penge. For mange er det dét, der ligger til grund for, at de vælger at låne penge på nettet i stedet for. Det er dog ikke ensbetydende med, at du ikke kan finde et billigt lån, hvis du vælger at låne penge online – det er bare ikke helt så nemt for dig.

I denne forbindelse har det stor indflydelse, hvor mange penge, du har i sinde at låne. Hvis du skal låne et meget begrænset beløb, kan det godt lade sig gøre at låne til en beskeden pris. Det samme er aktuelt, hvis du skal låne et meget stort beløb. Befinder dit lånebeløb sig herimellem, så bliver det vanskeligt for dig.

Mulighed for gratis lån på nettet

Konkurrencen på lånemarkedet er intens. Derfor forsøger udbyderne jævnligt med nye påfund, der kan differentiere dem fra de øvrige aktører på markedet. Op til flere udbydere er begyndt at tilbyde lån, der er rente- og gebyrfrie de første 30 dage. Det betyder, at du reelt set har mulighed for at optage et gratis lån.

Det er dog kun låneløsninger, du har mulighed for at benytte dig af, hvis du ikke tidligere har været kunde hos den respektive långiver. Samtidig er det oftest også kun op til maksimalt 15.000 kr., hvilket er tilfældet hos en aktør såsom Ferratum. Skal du låne mere end dette, så kan du ikke låne det rente- og gebyrfrit.

Overvejer du at optage et sådant lån, så er det vigtigt, at du er i stand til at betale lånte af inden for den aftale rente- og gebyrfri periode. Er det ikke tilfældet, så vil långiver kompensere over for den store risiko ved at pålægge både høje renter og store gebyr efterfølgende – og så bliver det hurtigt et meget dyrt lån.

Stigende konkurrence giver bedre lånepriser

Som der også er givet udtryk for ovenfor, så er konkurrencen på lånemarkedet allerede meget intens. Ikke nok med det, så er den konstant stigende, da de nuværende aktører presser hinanden, mens nye hele tiden kommer til. Det har betydet, at det i dag er muligt at låne penge på nettet til bedre priser end før.

Du kan endnu ikke få et lån, der kan give dig de samme vilkår som et lån i banken, men det er dog ved at nærmere sig hos op til flere långivere. Det har betydet, at der også er en del banker her i landet, der er begyndt at se de i mange online långivere som reel konkurrence, fordi deres priser jævnligt bliver bedre, og dermed også kan ende med at tage kunder fra de større danske bankvirksomheder.