Blog

Samlelån er et banklån der giver dig flere penge mellem hænderne

Man tænker ikke umiddelbart, at man skal ud og tage et nyt lån for at spare penge, vel? Men det er faktisk lige præcis, hvad et samlelån kan gøre for din privatøkonomi. Det er muligt at samle eksisterende gæld i ét lån og få et meget højere rådighedsbeløb om måneden – blot fordi det nye lån er meget billigere end alle de små lån, du går og betaler af.

I løbet af årene kan der snige sig en del en små lån ind. Det kan være, at du har haft brug for en ny computer, en ny cykel, et nyt badeværelse, en ny bil…. Der kan opstå mange situationer, hvor du har brug for at købe noget nu og her, og det kan for nogen kræve, at der bliver taget et lån. Det er få af os, som er klar over, at vi godt kan tage et nyt lån for at indfri eksisterende gæld.

En bank går ikke op i, hvor du har fået pengene fra, når du indfrier et lån hos dem. De er blot glade for, at du indfrier lånet. At lånet bliver indfriet med et nyt lån fra en anden bank er ligegyldigt for dem – og for dig kan det gøre en kæmpe stor forskel.

Her er nogle årsager til, at du kan få et bedre lån hos en anden bank:

Banker har forskellige rentesatser

Banker er ikke underlagt bestemte rentesatser rent lovgivningsmæssigt. De sætter selv priserne på deres lån – naturligvis ud fra et marked. Men banker og låneudbydere tager forskellige priser for, at du låner penge af dem – ligesom at butikker, du shopper i, har forskellige priser. Derfor er det altid godt at undersøge andre banker, fordi der kan være stor sandsynlighed for, at du kan få et billigere lån et andet sted.

Du har måske fået en bedre økonomi, end du havde engang

Jo bedre økonomi man har, jo mere vil bankerne gå med til at låne til dig. Hvis det er et lån uden sikkerhed, får bankerne en sikkerhed i, at der er større chance for at du betaler tilbage, hvis du har flere penge mellem hænderne. Derfor kan det være en fordel at undersøge lånemarkedet i dag, hvis du har gæld, og din økonomiske situation har forbedret sig, siden du optog den gæld du har.

Sammenligningstjenester finder det billigste lån til dig

Det er først i de senere år, det er blevet mere normalt, at vi går til sammenligningstjenester for lån, når vi skal låne penge. Endelig er der kommet en instans, som er på låntagerens side. Sammenligningstjenester for lån hjælper dig helt gratis og uforpligtende med at finde et lån. Det er først, når du har den rigtige mavefornemmelse med et lån og skriver under på lånetilbuddet, at du er bundet til det lån. Sammenligningstjenesterne tager kommission fra bankerne, og bankerne er nødt til at være til stede hos sammenligningstjenesterne. Flere og flere stiller krav til bankerne, og sammen med en sammenligningstjeneste bliver det nemmere at stille krav og derved takke ja til det bedste lånetilbud.

Artiklen er skrevet af Lendo. Lendo er en sammenligningstjeneste for lån. Vores mission er at give låntagere mere magt i låneprocessen, og vores mål med denne artikel er at give dig redskaber til at få en stabil økonomi.