Blog

Hvilket lån er det rette for dig?

Indeholder annoncørbetalt indhold

Vi kan alle have behov for at låne penge fra tid til anden. Det kan for eksempel være i forbindelse med et mindre forbrugsbehov, såsom en ny computer eller til en velfortjent rejse sydpå. Det kan også være, at du blot er studerende, der har behov for en økonomisk håndsrækning ved semesterstart. Uanset hvad dit behov og din situation er, så kan du herunder blive hjulpet godt på vej.

Hvad er dit behov?

Inden du går ud og låner, er det en god ide, at du gør dig nogle overvejelser omkring dit lån. Hvor meget skal du låne? Og hvor længe skal du låne pengene? Det, at du har styr på lånebeløbet, og hvor længe du vil betale lånet tilbage, gør det nemmere for dig at overveje dine lånemuligheder. Er der tale om et mindre forbrugslån, bør du overveje et lån med et lavt stiftelsesgebyr og en kort løbetid, så du ikke hænger på et lån i længere tid. Har du derimod ofte brug for lidt ekstra penge, kan en kassekredit være et bedre alternativ, da du her har mulighed for at nedbringe din kredit i de måneder, du ikke har et behov for ekstra penge, således du har mulighed for at trække på din kassekredit senere.  

Er du studerende?

Som studerende kan man ofte have behov for at låne penge fra tid til anden. Med kun en SU og måske et studiejob er økonomien ikke særlig stor, og der kan derfor være behov for at spæde økonomien med et mindre lån. Det kan for eksempel være i forbindelse med semesterstart, hvor der skal købes nye studiebøger, eller hvis du har et udlandsophold i vente, hvor du ikke har mulighed for at arbejde ved siden af. Som studerende har du heldigvis mulighed for at optage et SU-lån på op 3194 kroner om måneden, og da du først skal betale lånet tilbage efter endt studie, står du ikke med et lavere rådighedsbeløb de efterfølgende måneder.

Kassekredit eller SMS-lån?

Der er flere forskelle på kassekreditter og SMS lån. Det gamle SMS-lån var kendetegnet ved, at man sendte en SMS med en særlig kode til en långiver, og så fik man svar med det samme, om man var godkendt til et lån. De gamle SMS-lån havde ofte en meget kort tilbagebetalingsperiode på ofte kun 15 dage, og så var ÅOP’en meget høj. Dels forbi lånet kostede cirka lige så meget som et banklån, men havde en meget kort løbetid.   

Sådan er det dog ikke længere, for med det nye ÅOP-loft er SMS-lån og kviklån blevet meget billigere. Og faktisk er de blevet så billige, at de kan konkurrere imod bankernes låneprodukter, såsom kassekreditten eller det bevilligede overtræk.