Blog

Virksomhedens økonomi afhænger af de rigtige medarbejdere

Selvom du er en dygtig direktør, kan du ikke dække alle kompetencer i virksomheden. Du har brug for medarbejdere, som er eksperter inden for deres område. Hvis du ikke kan ansætte de rette medarbejdere, kan du benytte dig af interim management. Enten i kortere eller længere perioder.

Hvis du er heldig at finde medarbejdere, som er ekstra dygtige til deres arbejdsopgaver, vil du kunne effektivisere din virksomhed. Jo bedre dine ansatte kender deres opgaver, jo hurtigere kan de udføres. Når din virksomhed effektiviseres, vil det tydeligt kunne ses på din økonomi.

Ansæt de rigtige medarbejdere til de rigtige opgaver

Det er essentielt, at du samler de dygtigste mennesker i din virksomhed. En effektiv virksomhed kræver et særligt team, som består af mennesker, der har viden om virksomhedens vigtigste områder.

Som virksomhedsejer handler det om at få et overblik over de interne kompetencer. Det vil sige, at du skal finde ud af, hvilke kompetencer din virksomhed har brug for. Og derefter ansætte medarbejdere, som kan indfri denne forventning. Eksternt skal det tydeliggøres, hvem der kan bidrage aktivt til virksomheden.

Hvis du finder det udfordrende at finde de helt rette medarbejdere, kan du benytte dig af en midlertidig løsning. Det kunne være interim management, hvor du får hjælp fra en CFO eller lønchef i din regnskabsafdeling. Egentlig kan interim management være lige det, du har brug for.

Når du har ansat det rigtige team, gør du det muligt for din virksomhed at lave en langsigtet og strategisk plan. Også selvom det indebærer professionel hjælp udefra. Hvis du som virksomhedsejer kan give slip på en del af ansvaret gennem det optimale team, vil du hurtigt opnå økonomiske resultater.

Oplev en positiv økonomi

Når du har de rigtige mennesker på de rigtige opgaver, vil det påvirke din økonomi i virksomheden. Hvis førstnævnte ikke er opfyldt, kan omkostningerne i forbindelse med opgaverne være høje. Desuden kan et projekt pludselig kræve et større beløb. Det betyder med andre ord, at fejlrekruttering kan føre store omkostninger med sig. Både menneskeligt og økonomisk.

Når du har haft en potentiel medarbejder til samtale, er du ikke i mål, selvom han eller hun underskriver ansættelseskontrakten. Der medfølger stadig et ansvar for, at medarbejderen føler sig tryg og velkommen. Hvis du ikke hjælper medarbejderen på plads, kan det give et økonomisk bagslag.

God ledelse er altafgørende

Som et led i god ledelse handler det om at sige mere end blot velkommen til nye medarbejdere. Hele 34 % af de danskere, som har skiftet job indenfor de sidste tre år, ønsker at skifte job grundet dårlig ledelse. Også selvom de er oplagte til det pågældende job.

Det handler om at tage sig godt af den nye medarbejder i den første tid. Hvis du ansætter specialister, må du beregne en onboarding, som tager længere tid. Husk, at det er essentielt, at arbejdsopgaverne er i centrum.

Det sender et positivt signal til medarbejderen, når du viser interesse for ham eller hende. Og at du vil bruge tid på at ruste ham eller hende til at varetage de pågældende opgaver.