Blog

Giver det mening at låne penge til Black Friday?

Der er ikke noget, der kan få os op ad sofaen som et godt tilbud og på Black Friday vrimler det med dem både på nettet og i butikkerne. Har du ikke nået at spare sammen til årets elektroniske megaudsalg, så er du med garanti ikke alene om at ærgre dig. Vil du alligevel gerne have fingre i nogle gode tilbud, kan det så betale sig at låne? Læs med herunder og find ud af, om det er pengene værd at låne til indkøb på Black Friday.

Hvad er Black Friday?

Det er oprindeligt en amerikansk tradition, hvor butikkerne nedsætter deres varer til uset lave priser og sparker julehandlen i gang. Det resulterer i, at folk står i kø foran butikkerne og endda overnatter der for at sikre sig de bedste tilbud før de er væk.

Det er ikke så mange år siden Black Friday kom til Danmark, men det har udviklet sig utroligt hurtigt. Dog har vi formået at fordanske og tilpasse konceptet, så det passer til de danske tilstand. Det betyder, at udsalget ikke bare foregår i butikkerne, men også på nettet. Det betyder altså, at du kan sidde derhjemme i sofaen og sikre dig alle årets julegaver til spotpris stort set før december overhovedet har stukket næsen frem. Læs mere om black fredag her.

Skal du shoppe på Black Friday?

Hvad enten du er på udkig efter julegaver til dig selv eller familien, så er Black Friday svær at komme udenom, når det gælder om godt tilbud og mange af dem. Netop derfor er der også så mange, der shopper den dag – både i butikkerne og på nettet og har du familiemedlemmer eller venner, der har nedsatte varer på ønskelisten, så har du også penge at spare ved at købe dem på den dag.

I år falder Black Friday d 29. november, hvilket betyder, at lønnen lige er gået ind, når butikkerne slår dørene op. Det er dog ikke alle år du kan være så heldig og derfor er det heller ikke altid muligt at købe det du drømmer om.

Kan det betale sig at låne penge til Black Friday?

Vil du være sikker på, at du ikke låner penge uden at det giver mening, så kræver det lidt matematiske evner og tid, at regne den ud. Den lettest måde at gøre det på er ved at finde de normale priser på det du ønsker at købe og Black Friday priserne, så du kan finde ud af, hvad du reelt set sparer. Herefter skal du indhente lånetilbud og se, hvad udgifterne til lånet kommer til at løbe op i.

Bliver udgifterne til lånet større end beløbet du kan spare ved at købe dine varer på Black Friday, så ender det med at blive en dårlig forretning for dig. Der er dog rigtig mange firmaer om buddet, når det kommer til lån og derfor kan du i mange tilfælde være rigtig heldig at finde tilbud, der gør det muligt for dig at shoppe alle dine julegaver på Blak Friday og spare penge.