Blog

Sommerhuset og de mange investeringer – se eksempler på hvilke her

Går du med en lille drøm om at eje et sommerhus? Solen skinner og sommerhusene viser sig fra deres bedste side. Sommerhuset er det bedste fristed for familien, inden for landets grænser. Det er en størrere investering, og det skal derfor være i den skønneste orden. Få styr på alle overvejelserne inden du køber.

Rådgivning til den rigtige sommerhusinvestering  

Markedet for sommerhuse er i fremgang, og dine muligheder for at få finansieret sommerhuset er de bedste i mange år. Prøv en af de mange låneberegnere som alle de forskellige långivere stiller til rådighed, og se, hvad det koster dig at låne til et sommerhus. Her skal man, som med mange andre lån, oplyse sin indkost efter skat og andre oplysninger, der kan have en betydning for afbetalingsperiode og renten.

Nye regler har gjort det billigere at låne til sommerhus. I 2017 kom der nye regler på sommerhusmarkedet, som gør det muligt at finansiere 75 pct. af sommerhuskøbet med et realkreditlån. Før hed grænsen 60 pct. Dit samlede sommerhuslån består af et realkreditlån, der maksimalt udgør 75 % af sommerhuskøbet – og der er krav om, at du selv kan udbetale minimum 5%. De sidste 20% af købesummen kan du få finansieret med et banklån.

Et sommerhus kan være en skøn investering, hvor man bedre kan tillade sig at træffe et livsstilsbetinget valg. Dog slipper man ikke for overvejelserne omkring pris, beliggenhed og udgifter. Man kan altid tage fat i en boligadvokat i Aarhus, eller hvor det er bedst for dig. Der er en del essentielle overvejelser man kaster sig ud i, ved forhandling af et sommerhus. Der er også en del økonomiske overvejelser der skal gøres, angående lån, vedligeholdelsesudgifter og forsikringer. Det er fint at have en tredjemand inde over, så man er sikker på, at man ikke bliver snydt, at man har råd og det kan betale sig.

Ombygning eller renovering af sommerhuset – kvalitet betaler sig 

En ombygning kan forbedre sommerhuset funktionelt, indretning og udseende og kan med fordel udføres i forbindelse med større renoveringer indvendigt og udvendigt. En ombygning er en ændring af sommerhuset inde for husets eksisterende rammer og omfatter altså ikke en tilbygning. En forebygning foretages for at forbedre sommerhusets funktionalitet ekker af æstetiske årsager. Ombygningen kan berøre det udvendige eller det indvendige eller begge dele. 

Det er en god ide at lave en liste over alle de ideer til at forbedre sommerhuset både udvendigt og indvendigt, som familien har, samt undersøge, hvor mange af disse tiltag der er realistisk og praktisk at føre ud i livet. Et sommerhus er dit frirum og det er vigtigt det kun er præget af hyggeprojekter og ikke større projekter der kan være en stressfaktor. De større ting kan det være en fordel at tage fat i hjælp udefra.

En terrasse er noget af det vigtigste ved sommerhuset. Det er stedet, man særligt om sommeren, opholder sig hele dagen lang. Kun Terrasser er en virksomhed der ser vigtigheden i at have en terrasse og hvor meget det er et ekstra samlingspunkt for hele familien og vennerne. Det er en god ide at få fat på en god vejledning, når det gælder tiltag, som for eksempel en terrasse. Terrassen er placeret tæt på huset, er typisk brugt til madlavning og spisning, mens terrassen der ligger væk fra huset skaber en ro og mere hygge. Hvad skal størrelsen og placeringen være? Designet, materialerne og farven? Hvis ens ting skal kunne holde længe og det derfor skal være de rigtige materialer, så kan det være en fordel, at kontakte en hjælpene hånd, fra en eventuelt håndværker. Det er ofte investeringer der kan betale sig og man er sikker på en lang levetid.

Alt tilbehøret og overvejelserne til Gør-Det-Selv manden  

Et sommerhus er et ekstra hus og det kræver en del sideløbende investeringer. Der skal købes flere møbler og interiøre. Måske har du købt et sommerhus, som kræver en kærlig hånd og det er købt på baggrund af dit eget gør-det-selv-projekt.

Det kræver en del værktøjer, at kaste dig ud i et byggeprojekt, til tider mere end man først lige tænker. Hvis det er et større projekt, kan man med fordel vælge at investere i en række værktøjer. Det er altid en fordel at finde en forhandler, der kan sørge for det hele. Det kan i visse tilfælde give mængderabat eller god tilbud, hvis man er fast kunde. Dorch Danola sælger alt inden for værktøj, håndværktøj, reservedele, arbejdstøj, samt tilbehør og forbrugsmaterialer. Det er forhandlere, for bestræber sig på at være billige, med et bredt sortiment af kvalitetsværktøj.

Det er helt normalt at have et værksted på sommerhusgrunden, hvor man bruger sine fridage der på at bygge og skrue sine tanker hen på noget andet end hverdagen. Der er mange fede ting man kan bygge til sit sommerhus og man holder oftest mere af det, når man selv er stolt og det man har lagt alle sine kræfter i.