Kryptovaluta

Kort om Ethereum

Ethreum er en åben platform, som gør det muligt for udviklere, at opbygge og anvende decentraliserede applikationer, så som smart contracts og andre sammensatte, lovlige og financielle applikationer. Du kan forestille dig Ethereum, som et programmérbart Bitcoin, hvor udviklere kan bruge den underliggende blokkæde til at oprette markeder, delte hovedbøger, digitale organisationer og andre endeløse muligheder, som kræver uforanderlige data og aftaler, alt sammen uden behov for en mellemmand.

Lanceret i 2015, er Ethereum den fænomenale Vitalik Buterin’s opfindelse, han som så den potentielle anvendelse af Bitcoin’s underliggende blokkædeteknologi, som det næste skridt mod en yderligere udvidelse af blokkædefællesskabet. Ethereum er nu for tiden den cryptocurrency, som har den andenstørste markedskasket og forventes af nogen, at overgå Bitcoin både som en værdsat investering og som verdens mest populære cryptocurrency. Ligesom Bitcoin blokkæde og alle de blokkæder, som kom før, kræver Ethereum minører til at opretholde og sikre netværket, ansporet af

en belønning med et Ethereum token, kendt som Ether. Samtidig med, at Ether kan anvendes helt ligesom Bitcoin til at sende tokens fra en adresse til en anden, kan de også bruges til at betale for Ethereum gas.

Gas kører Ethereum Network. Hver transaktion foretaget på Ethereum Virtual Machine og hver smart contract, der effektueres, koster gas. Mængden af gas, der kræves for at udføre transaktionen, bestemmes af kontrakten, eller transaktionen. Dette gassystem friholder netværket fra at miste ressourcer ved langvarige transaktioner.

Hvis én opretter en smart contract applikation, som ikke yder gas nok til at fuldføre transaktionen, vil minører på netværket droppe gyldigheden af den opgave. Dette præsenterer et problem for udviklere, som naivt udvikler applikationer på Ethereum Virtual Machine – hvis applikationen ikke tildeler gas nok til specifikke kontrakter, vil disse kontrakter ikke blive udført over netværket.

Dette vil på negativ måde påvirke applikationens troværdighed og den samlede oplevelse af applikationens brugerbasis. I sidste ende opretholder dette system den computermæssige kraft, ved arbejdende minører, med fuld økonomisk effektivitet.

Du kan også forestille dig Ethereum gas, som lønnen for minørindsatser.

Ethereum Virtual Machine fastlægger minører til særlige pågaver for at holde maskinen kørende mest effektivt. På trods af antallet af transaktioner, som finder sted hen over netværket, overholder dette effektivitetsskema transaktionsgyldigheden til rette tid og gør således farten på blokkædebekræftelser meget mindre end blokkæder, som vælger ikke at bruge et gassystem.