Kryptovaluta

Hvad er Ripple for en størrelse?

Ripple er navnet på både en digital valuta (XRP) og et åbent betalingsnetværk, inden for hvilket denne valuta bliver overført. Det er et distribueret open-source betalingssystem, som stadigvæk er til afprøvning. Hensigten med ripple-systemet er, ifølge dets hjemmeside, at sætte folk i stand til at bryde sig fri af de finansielle netværk, de ”muromkransede haver” – dvs. kreditkort, banker, PayPal og andre institutioner, som begrænser adgang med gebyrer, betalinger for valutaveksling og med procesforsinkelser.

Hvad kan Ripple?

Ifølge OpenCoin, selskabet bag Ripple, henvender valutaen sig til behovet for, at lade penge flyde frit. En selskabslog indlæg med titlen ”Ripple and the Purpose of Money” giver en kort pengenes historie og deres bevægelighed og peger på frustrationen ved at have banker og andre institutioner til at forhindre overførslen af kapital ved transaktionsafgifter og procesforsinkelser. Ripple’s mål siger den, er at bygge på den fremgangsmåde for decentraliseret digital valuta, som er opstillet af Bitcoin og at gøre ”for penge, det som Internettet har gjort for alle andre former for information”.

Hvem står bag Ripple?

Selskabet, som opbygger Ripple protokollen OpenCoin, blev grundlagt af CEO Chris Larsen og CTO Jed McCaleb. McCaleb er velfunderet i digital valuta og kommer fra Mt.Gox, som for øjeblikket tager hånd om størsteparten af verdens Bitcoin handler. Larsen var tidligere medstifter af og ledede online finansselskabet E-LOAN. Andre udviklere i Ripple’s team har også bitcoinbaggrund.

Er Ripple ligesom Bitcoin?

På mange måder, ja. Ligesom Bitcoin, er Ripple’s XRP-enhed en digital form for valuta baseret på matematiske formler og har et begrænset antal af enheder, som ultimativt kan blive minerede. Begge former for valuta kan overføres fra konto til konto (peer-to-peer, eller P2P) uden behov for nogen intervenerende trediepart. Begge yder digital sikkerhed til at vogte mod muligheden for falske mønter.

Betyder det, at Ripple er en Bitcoin rival?

Ripple placerer sig, som en fuldendelse snarere end som en konkurrent til Bitcoin. Faktisk har site’n en side viet til Ripple for bitcoiners. Ripple netværket er designet til at tillade den glidende overførsel af enhver form for valuta, hvad enten det er dollrs, euro, pounds, yen eller bitcoins.

Hvorledes ville Ripple kunne gavne bitcoinbrugere?

Ud over at give Bitcoin flere veje til at oprette forbindelse med dem, som bruger andre former for valuta, lover Ripple fremskyndede transaktioner og forøget stabilitet. Som et distribueret netværk er Ripple ikke afhængig af et enkelt selskab til at styre og sikre transaktionsbasen. Som følge heraf, er der ingen afventning på blokbekræftelser og transaktionsbekræftelser kan gå hurtigt gennem netværket.

Hvor mange Ripples vil der være?

Selskaber planlægger ultimativt at skabe 100 milliarder Ripples. Halvdelen af disse vil blive frigivet til cirkulation, men selskabet planlægger at beholde den anden halvdel.