Kryptovaluta

Sådan fungerer Bitcoin mining

Der er en god chance for, at dine tanker begynder at vandre til den vestlige fantasi om hakker, snavs og at slå sig rig, når du hører udtrykket “minedrift i bitcoin”. Faktisk er denne analogi ikke helt gal.

Langt mindre glamourøs, men lige så usikker, udføres bitcoin-minedrift af højdrevne computere, der løser komplekse computermatematikproblemer (det vil sige så komplekse, at de ikke kan løses i hånden og faktisk komplicerede nok til at beskatte selv meget kraftfulde computere). Heldet og arbejdet, som en computer kræver for at løse et af disse problemer, er den digitale ækvivalent af en minearbejder, der slår guld i jorden – mens han graver i en sandkasse. I dette øjeblik er chancen for, at en computer løser et af disse problemer, ca. 1 ud af 13 billioner – men meget mere om det senere.

Resultatet af “bitcoin mining” er todelt. For det første, når computere løser disse komplekse matematiske problemer på Bitcoin-netværket, producerer de nye bitcoin, hvilket ikke står i modsætning til, når en minedrift udvinder guld fra jorden. Og for det andet gør bitcoin-minearbejdere Bitcoin-betalingsnetværket pålideligt og sikkert ved at verificere dets transaktionsoplysninger og ved at løse beregningsmæssige matematiske problemer.

For at forklare mere detaljeret, hvordan bitcoin-minedrift fungerer, skal vi begynde med en proces, der er lidt tættere på hjemmet: regulering af trykt valuta.

Grundlæggende om Bitcoin: Sådan adskiller Bitcoin sig fra traditionelle valutaer

Forbrugerne har ofte en tendens til at stole på de trykte valutaer. Det skyldes, at den amerikanske dollar er bakket op af en centralbank kaldet Federal Reserve. Foruden en række andre ansvarsområder regulerer Federal Reserve produktionen af ​​nye penge, og den føderale regering anklager brugen af ​​forfalsket valuta.

Selv digitale betalinger, der bruger den amerikanske dollar, bakkes op af en central myndighed. Når du for eksempel foretager et online køb ved hjælp af dit betalingskort eller dit kreditkort, behandles transaktionen af et betalingsforarbejdningsfirma som Mastercard eller Visa. Ud over at registrere din transaktionshistorik verificerer disse virksomheder, at transaktioner ikke er snyd, hvilket er en af ​​grundene til, at dit betalingskort eller dit kreditkort kan blive suspenderet under rejsen.

Modsat bliver Bitcoin ikke reguleret af en central myndighed. I stedet understøttes Bitcoin af millioner af computere over hele verden kaldet “knudepunkter.” Dette netværk af computere udfører den samme funktion som Federal Reserve, Visa og Mastercard, men der er et par centrale forskelle. Koder gemmer oplysninger om tidligere transaktioner og hjælper med at verificere, hvorvidt de er ægte. I modsætning til disse centrale myndigheder er Bitcoin-noder imidlertid spredt over hele verden og registrerer transaktionsdata på en offentlig liste, som alle kan få adgang til, inklusiv dig selv.

Er Bitcoin Mining bæredygtig?

I Bitcoin-netværket kan der blive behandlet ca. syv transaktioner i sekundet, hvor transaktioner logges i blockchain hvert 10. minut. For at sætte det i perspektiv, kan Visa behandle et sted omkring 24.000 transaktioner i sekundet. Da bitcoin-netværket er støt stigende, vil antallet af transaktioner, der foretages på 10 minutter, til sidst overstige antallet af transaktioner, der kan behandles på 10 minutter. På det tidspunkt vil ventetiderne for transaktioner fortsætte med at blive længere, medmindre der foretages en ændring af bitcoin-protokollen.