Blog

Lån penge med en RKI-registrering

Som udgangspunkt er det svært at låne penge, hvis du står registreret i RKI eller Debitorregistret. De fleste låneudbydere og banker vil afvise at godkende dig til et nyt lån, hvis dit navn står i registret over dårlige betalere. For din egen skyld bør du overveje grundigt, om du virkelig har brug for at låne flere penge, når du i forvejen har gæld. Det bedste er at få afdraget gammel gæld og komme ud af RKI. Men står du i en akut situation, hvor du har brug for penge, så findes der alligevel muligheder for at låne penge, også selvom du står registreret i RKI.

Sammenlign lån online

Det første, du kan gøre, er at tjekke mulighederne for lån trods RKI online. Du kan fx ansøge om et hurtiglån, kviklån eller sms-lån, hvis du har brug for penge nu og her. Det er en god idé at benytte en sammenligningsside som https://penge247.dk/lan-penge-trods-rki/ til at sammenligne og finde de billigste lån med laveste rente og omkostninger. På den måde får du et rigtig godt overblik over låntyperne, og her kan du også beregne, hvad de forskellige lån vil koste.

Dyrere lån med RKI-registrering

Kviklån, hurtiglån og sms-lån er alle sammen mindre lån, som udstedes, uden at du skal stille sikkerhed for lånet. Til gengæld skal du betale renter, og de kan godt være dyre. Tilbagebetalingsfristen er som regel også kortere end på større forbrugslån. Vær forberedt på, at låneudbyderen vil kræve en endnu højere rente, hvis du står i RKI. Låneudbyderen vil forsøge at sikre sig ved, at du betaler en højere rente på lånet, fordi du står registreret som dårlig betaler. Selve ansøgningsprocessen foregår ved, at du udfylder en ansøgning online. Du skal være minimum 18 år, og i nogle tilfælde ældre. Du skal have bopælsadresse i Danmark, og du vil blive kreditvurderet ud fra din økonomiske situation. Når du er blevet godkendt til lån, får du tilsendt en låneaftale, som du skal underskrive, og først derefter er låneaftalen bindende. Et kviklån eller sms-lån vil typisk blive udbetalt i løbet af få timer til din konto.

Pantsæt dine værdier

En anden mulighed for lån med RKI er at pantsætte dine ting. Der findes firmaer, hvor du kan indlevere dine ting og få kontanter udbetalt. Det forudsætter selvfølgelig, at du har nogle værdier, som du kan undvære. Du kan med fordel bruge en sammenligningsside til at sammenligne de forskellige firmaers tilbud.

Slip af med din gæld

Husk, at du har mulighed for at få gratis gældsrådgivning, hvis du gerne vil have hjælp til at slippe ud af din gæld. Du får hjælp til at danne dig et overblik over gælden og komme i gang med at afdrage på den. På lang sigt er det den bedste løsning at komme af med den gæld, du har i forvejen, i stedet for at optage mere gæld.