Kryptovaluta

Hvad er Ethereum?

Der er mange, der undrer sig over, hvad Ethereum i bund og grund er. Tilbage i 2015 blev Ethereum lanceret, og det er en open source, blockchain-baseret, decentral softwareplatform, der bliver brugt til sin egen ether kryptovaluta. Ethereum giver SmartContracts og Distribuerede applikationer (ppApps) muligheden for at blive bygget og køre uden driftsstop, svig, kontrol eller interferens fra en tredjepart.

Ethereum er ikke blot en platform, men det er faktisk også et programmeringssprog (Turing komplet), der kører på en blockchain. Det hjælper og gør det lettere for flere udviklere med at opbygge og udgive distribuerede applikationer.

Nøgleudsagn om Ethereum

  • Ethereum er en open-source computerplatform og et operativsystem.
  • Ethereum har også sin helt egen tilknyttede kryptovaluta, der kaldes for ether.
  • Et af de helt store projekter inden for Ethereum er Microsofts partnerskab med ConsenSys.

Den grundlæggende forståelse af Ethereum

De applikationer, der køres på Ethereum, køres på en platformspecifik kryptografisk token, ether. Ethereum havde i løbet af 2014 lanceret et for-salg til ether, der havde modtaget en overvældende og positiv reaktion. Ether fungerer som en form køretøj, der giver dig mulighed for at bevæge dig rundt på Ethereum-platformen og er mest efterspurgt af udviklere, der gerne vil udvikle og køre applikationer inde i Ethereum. Ether bruges bredt og særligt til to formål: Det handles som en digital valutaveksling som andre kryptovalutaer, og det bruges inde i Ethereum til at køre applikationer og endda til at tjene penge på arbejde.

Ifølge Ethereum selv kan platformen bruges til at “kodificere, decentralisere, sikre og handle næsten alt.” Et af de største projekter omkring Ethereum er Microsofts partnerskab med ConsenSys, der tilbyder “Ethereum Blockchain as a Service (EBaaS) på Microsoft Azure, så Enterprise-klienter og udviklere kan have et skybaseret blockchain-udviklermiljø med et enkelt klik.”

Ethereum blev i 2016 opdelt som to separate blockchains, Ethereum og Ethereum Classic. Det skete efter en ondsindet bruger stjal mere end 50 millioner dollars af midler, der var rejst på DAO, et sæt smarte kontrakter, der stammer fra Ethereums softwareplatform. Den nye Ethereum var en ’hard fork’ fra den originale software, og den var beregnet til at beskytte mod yderligere malware-angreb. Fra september 2019 var Ethereum den næststørste virtuelle valuta på markedet, og det blev kun slået af Bitcoin. Det er meget hurtigere at erhverve ethervaluta end bitcoin (ca. 14 eller 15 sekunder til Bitcoins næsten ensartede 10 minutter), og der er langt flere etherenheder i omløb. end der er bitcoin.