Kryptovaluta

Hvad er forskellen mellem Bitcoin og Bitcoin Cash?

Lige fra starten har der været spørgsmål og tvivl omkring bitcoin’s evne til at skalere effektivt. Transaktioner, der involverer den digitale valuta bitcoin, bliver behandlet, verificeret og gemt i en digital hovedbog, hvilken er kendt som en blockchain. Blockchain beskrives bedst som en revolutionerende hovedbog-optagelsesteknologi. På baggrund af dette er regnskaberne langt sværere at manipulere med, fordi virkeligheden af, hvad der er sket, verificeres ved flertalsstyre, og ikke af en individuel aktør. Derudover er dette netværk decentraliseret; det betyder, at det findes på computere over hele verden og ikke kun på én.

Problemet med blockchain-teknologi i Bitcoin-netværket er, at det er langsomt. Det gælder især, når man sammenligner det med banker, der beskæftiger sig med kreditkorttransaktioner. Det meget brugte kreditkortselskab Visa, Inc. (V) behandler for eksempel tæt på 150 millioner transaktioner pr. dag, hvilket i gennemsnit er omkring 1.700 transaktioner pr. sekund. Virksomhedens kapacitet overgår faktisk langt over 65.000 transaktionsmeddelelser pr. sekund.

Hvor mange transaktioner kan bitcoin-netværksprocessen så klare pr. sekund? Seven.2-transaktioner kan tage flere minutter eller mere at behandle. Efterhånden som netværket af bitcoin-brugere er vokset, er ventetiderne også gået hen og er blevet længere, fordi der er flere transaktioner, der skal behandles, uden der har været en ændring i den underliggende teknologi, der behandler dem.

De løbende debatter omkring Bitcoins teknologi har været involveret i dette centrale problem med skalering og forøgelse af hastigheden af ​​transaktionsverificeringsprocessen. Udviklere og kryptovaluta-minearbejdere har fundet frem til to store løsninger på dette problem. Den første involverer at gøre den mængde data, der skal verificeres i hver blok, mindre. På den måde oprettes transaktioner, der er hurtigere og billigere. Med den anden løsning kræves det, at datablokkene bliver større, så flere oplysninger kan behandles på én gang. Bitcoin Cash (BCH) er udviklet ud fra disse løsninger. Nedenfor vil vi blive lidt klogere på, hvordan bitcoin og BCH adskiller sig fra hinanden.

Nøgleudsagn om forskellen

  • Bitcoin er begrænset af transaktionsbehandlingstiden, der er et problem, der har skabt rift mellem fraktioner inden for minedrift af bitcoin og udviklingssamfund.
  • Bitcoin Cash blev udviklet af bitcoin-minearbejdere og udviklere, der var bekymrede for fremtiden for bitcoin kryptovaluta og dets evne til at skalere effektivt.
  • Mens bitcoin-blokke er begrænset til 1 MB, er BCH-blokke begrænset til 8 MB.

Bitcoin

Tilbage i juli 2017 stemte minepooler og virksomheder, der repræsenterer ca. 80 procent til 90 procent af bitcoin-computerkraft, for at inkorporere en teknologi, der kaldes et adskilt vidne, der også er kaldet SegWit2x.3. SegWit2x sørger for, at den mængde data, der skal verificeres i hver blok, bliver mindre ved at fjerne signaturdata fra den datablok, der skal behandles i hver transaktion og få dem vedhæftet i en udvidet blok. Signaturdata er estimeret til at udgøre godt 65 procent af de data, der behandles i hver blok, så dette er langt fra et ubetydeligt teknologisk skift. Tal om fordobling af størrelsen på blokke fra 1 MB til 2 MB rampet op i 2017 og 2018, og fra februar 2019 steg den gennemsnitlige blokstørrelse på bitcoin til 1,305 MB og overgik tidligere poster.

Her i januar 2020 er blokstørrelsen imidlertid faldet tilbage mod 1 MB i gennemsnit. Den forøgede blokstørrelse gør det muligt at forbedre bitcoin’s skalerbarhed. I september 2017 gjorde den forskning, der blev frigivet af kryptovaluta-børsen BitMex, det tydeligt, at implementering af SegWit havde bidraget til at øge blokstørrelsen, midt i en stabil vedtagelsesgrad for teknologien.5.

Bitcoin Cash

Bitcoin Cash er en lidt anden historie. Bitcoin Cash blev til at starte med udviklet af bitcoin-minearbejdere og udviklere, der også bekymrede sig for fremtiden for cryptocurrency og dens mulighed for at skalere effektivt. Disse personer havde dog imidlertid deres forbehold over for vedtagelsen af ​​en adskilt vidneteknologi. De havde den overbevisning, at SegWit2x ikke behandlede det grundlæggende problem med skalerbarhed på en meningsfuld måde. Det fulgte heller ikke planen, der oprindeligt blev skitseret af Satoshi Nakamoto, den anonyme part, der først foreslog blockchain-teknologien bag kryptovaluta. Desuden var det tydeligt, at processen, hvor SegWit2x skulle introduceres som vejen frem, alt andet end transparant. Derfor var der en udbredt bekymring for, at dens introduktion undergravede decentraliseringen og demokratiseringen af ​​valutaen.

I august 2017 begyndte nogle minearbejdere og udviklere den såkaldte ’hard fork’ og udviklede effektivt en ny valuta: BCH. BCH har sin egen blockchain og specifikationer, herunder er der en meget betydelig forskel fra bitcoin. BCH har implementeret en øget blokstørrelse på 8 MB, hvilket skal fremskynde bekræftelsesprocessen med et justerbart vanskelighedsniveau for at sikre kædens overlevelse og transaktionsverificeringshastighed, uanset antallet af minearbejdere, der støtter den.

Bitcoin Cash er således i stand til at behandle transaktioner hurtigere end Bitcoin-netværket. Det har den effekt, at ventetiderne bliver kortere, og transaktionsbehandlingsgebyrene vil ofte være noget lavere. Bitcoin Cash-netværket kan håndtere mange flere transaktioner i sekundet, end Bitcoin-netværket er i stand til. Imidlertid har de hurtige transaktionsverifikationer også nogle ulemper. Et potentielt problem med den større blokstørrelse, der er forbundet med BCH, er, at sikkerhed kan kompromitteres i forhold til Bitcoin-netværket. Ligeledes er bitcoin stadig den absolut mest populære kryptovaluta i verden såvel som den største efter markedsstørrelse. Derfor kan brugere af BCH opleve, at likviditeten og den virkelige verden er mindre end det gør sig gældende for bitcoin.

Debatten om skalerbarhed, transaktionsbehandling og blokke er fortsat ud over den fork, der førte til Bitcoin Cash. For eksempel oplevede Bitcoin Cash-netværket i november 2018 sin egen ’hard fork’, hvilket resulterede i oprettelsen af ​​endnu en afledning af bitcoin, som kaldes for Bitcoin SV. Bitcoin SV blev oprettet i et forsøg på at forblive tro mod den oprindelige vision for bitcoin, som Satoshi Nakamoto beskrev i bitcoin-hvidbogen, mens den også foretog ændringer for at lette skalerbarhed og hurtigere transaktionshastigheder.

Debatten om fremtiden for bitcoin tyder stadig ikke på at blive løst i den nærmeste fremtid.